Özel Eğitime İhtiyacı Olan ya da Olduğu Düşünülen Bireyler

. Özel Eğitime İhtiyacı Olan ya da Olduğu Düşünülen Bireyler

İlk kez başvuru yapacak olan öğrenciler için müracaat veli/vasi ya da bireyin kendisi tarafından gerekli belgelerle RAM’a yapılır. • Özel eğitime ihtiyacı olduğu düşünülen ve ilk kez eğitsel değerlendirmesi yapılacak olan öğrenciler için eğitsel değerlendirme isteği formunun rehberlik öğretmeni için ayrılmış olan bölümünü doldurur ve randevu tarihinden önce okul yönetimince kapalı zarf içinde veliye teslim edilir ya da RAM’a gönderilir. Kaynaştırma eğitimine alınmış öğrencilerin gelişimlerini izlemek için bireysel gelişim raporunun rehberlik öğretmeni için ayrılmış olan bölümü doldurur ve randevu tarihinden önce okul müdürlüğünce kapalı zarf içinde veliye teslim edilir ya da RAM’a gönderilir. • Kaynaştırma eğitimine alınmış öğrenciler kademe geçişlerinde (eğitim öğretim yılı sonlanmadan) eğitsel değerlendirme yapılabilmesi ve bir üst eğitim kurumuna yerleştirilebilmesi için okul müdürlüğünce RAM’a yönlendirilir. • Merkezi sınavlarda genel eğitim programını takip eden (özel eğitim okulları, özel eğitim sınıfları ve kaynaştırma) özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınav tedbirlerinin alınabilmesi için okul müdürlü- ğünce RAM’a yönlendirme yapılır. a.2 Kaynaştırma öğrencilerine yönelik uygulamalar ve BEP hazırlama a Okul rehberlik öğretmeni kaynaştırma öğrencilerinin BEP’ lerini hazırlamak amacıyla kurulan bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme birimi üyesidir. b Birim başkanı okul müdürü ya da okul müdürü tarafından görevlendirilen müdür yardımcısıdır. c Rehberlik öğretmeni BEP hazırlanmasında birim üyeleriyle eşit sorumluluğa sahiptir ve birim içerisinde belirtilen görevleri yerine getirir. d Kaynaştırma eğitimine tabi öğrenciler, okul içerisindeki destek eğitim odalarından yararlanırlar. e Destek eğitim odasında eğitim alacak öğrenciler, BEP geliştirme biriminin önerileri doğrultusunda, rehberlik ve danışma hizmetleri yürütme komisyonunca belirlenir.

27.01.2018 867