REHBERLİK BÖLÜMÜ ÖZLÜK HAKLARI

Okulda nöbet tutma ve boş derslere girme gibi gö- revler rehberlik öğretmeninin çalışma mevzuatında yer almaz. İlkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan rehberlik öğretmenleri haftalık 18 saat ek ders ücreti alırlar. Özel eğitim kurumlarında ve RAM’larda görev yapan rehberlik öğretmenleri 18 saat ek ders ücretine ek olarak %25 ek ders ücreti alır. Rehberlik öğretmenlerinin eğitim kurumlarında çalışma saati haftalık 30 iş saatidir. Bu süre kurumun E ÖZLÜK HAKLARI OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÇALIŞMA KILAVUZU l 23 düzen ve ihtiyaçlarına göre okul müdürü ve rehberlik öğretmeni tarafından birlikte düzenlenir. Rehberlik öğretmenleri izinlerini diğer öğretmenler gibi kullanırlar. Yaz dönemi okul tercihlerini yapmak üzere görevlendirilecek rehberlik öğretmenleri eğitim–öğretim yılı bitmeden görevlendirmeye yetkili makamlar tarafından olurları alınır. Görevlendirilen rehberlik öğ- retmenleri için günlük ek ders ücreti ödenir. RAM’da görev yapan rehberlik öğretmenleri haftalık 40 saat çalışırlar. İzinleri devlet memurları kanunundaki gibi 10 yıllık hizmet süresine kadar yılda 20 gün; 10. yıldan itibaren yılda 30 gün şeklinde düzenlenmiştir.

28.01.2018 906