REHBERLİK ÖĞRETMENLERİNİN GÖREV ALDIĞI KURULLAR VE GÖREVLERİ

REHBERLİK ÖĞRETMENLERİNİN GÖREV ALDIĞI KURULLAR VE GÖREVLERİ

1 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Komisyonu

2 Okul Psikososyal Müdahale Ekibi

3 Okul Krize Müdahale Ekibi

4 Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi Okul Çalış- ma Ekibi

5 Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulu: Ortaokullarda ihtiyaç duyulması halinde kurula katılır, fakat oy kullanamaz.

6 Ödül ve Disiplin Kurulu: Liselerde öğrenci ile ilgili görüşünü sunmak üzere kurula katılır fakat oy kullanamaz. Disiplin kuruluna sevk edilen öğrenci öncelikle rehberlik servisine yönlendirilir. Rehberlik ve psikolojik danışma servisi, öğrencinin psikolojik durumuna ilişkin raporu okul müdürüne verir. Raporun okul müdürlüğüne sunulmasından sonra disiplin işlemleri başlatılıp başlatılmayacağı okul müdürlü- ğünce belirlenir.

7 Okul Kontenjanı Belirleme Komisyonu: Liselerde okul müdürü başkanlığında 9. Sınıf ve hazırlık sını- a Okulda Görev Aldığı Kurullar ve Görevleriolan okullarda hazırlık sınıflarına alınacak öğrenci sayısı belirlenir.

8 Öğretmenler Kurulu

9 Şube Öğretmenler Kurulu

10 BEP Geliştirme Birimi

11 ZEP Geliştirme Birimi

12 Okul Gelişim Yönetim Ekibi (OGYE)

13 İzleme ve Yöneltme Kurulu (Özel Eğitim Meslek Liseleri, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezlerinde görev yapan rehberlik öğretmeni için) RAM’da kurulan komisyonlar yürütülecek olan PDR çalışmaları ile özel eğitim hizmetlerinin planlaması ve yürütülmesinden sorumludur. Merkez tarafından oluşturulan komisyonlar eğitim-öğretim yıllı başı rehberlik öğretmenleri toplantısında duyurulur. İl ve ilçede görev yapan rehberlik öğretmenleri kurulan tüm bu komisyonlara katılıp, çalışmaların yürütülmesinde görev alabilirler.

28.01.2018 3907