KENDİMİ AŞIYORUM PROJESİ

Her öğrenci başarı çıtasını yükselttikçe onore edilmek ister. Başarısının fark edilmesi onun moral motivasyonunu arttırarak kendine duyduğu özgüveni arttırır. Özgüveni artan çocukta başarma lezzetini tekrar tekrar tadmak için daha çok gayret gösterir. Böylelikle başarısını daha da arttırır. Bu düşünceden hareketle başarı düzeyi ne olursa olsun deneme sınavlarında bir önceki sınava göre puanını 15-20 puan arasında arttıran her öğrenci başarı belgesi ile ödüllendirilmektedir. Başarı belgesini almaya hak kazanan öğrenciler belgelerini almanın mutluluğunu yaşamaktadırlar. Bu duygu onların ders çalışmaya karşı güdülenmesini sağlamaktadır. Başarmak ve onay görmek nasıl güzel bir duygudur, bunu onların gözünde yakalamak bizleri de çok mutlu etmektedir.

Bunun yanı sıra sınıfında dereceye giren öğrenciler de başarı belgelerini alarak büyük bir coşku yaşamaktadırlar. Bu başarı onların omuzlarına büyük ölçüde yük de getiriyor. Diğer deneme sınavlarında da aynı başarıyı yakalayabilmek için çok çalışmaya devam.

29.01.2018 810